zekerheid & kwaliteit - VCU het veiligheidscertificaat voor uitzendondernemingen in de techniek

Wat is VCU?

VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties en komt voort uit de VCA. De VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers is er voor aannemers en richt zich op: veiligheid, gezondheid en milieu. Bij VCU gaat het ook om veiligheid en gezondheid. Het is een procedure voor de certificering van het VG-beheersysteem voor flexondernemingen. 

Voordelen voor opdrachtgevers

Qalm zendt ook personeel uit naar VCA-gecertificeerde bedrijven. Die bedrijven voeren werkzaamheden uit met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties. Opdrachtgevers die ons VCU certificaat vragen komen uit de volgende branches:

  • Werktuigbouwkunde
  • Elektrotechniek en procesbesturing
  • Bouwkunde
  • Civiele techniek
  • Overige technische diensten, zoals isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, stralen/conserveren/schilderen, transport, inspectie, etc.


Bij werken in de techniek is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan veiligheid en gezondheid. Met het VCU certificaat toont Qalm aan dat ons VG-beheersysteem op orde is.

Werk jij met een VCU-gecertificeerd bedrijf?

Bekijk VCU bedrijven.

Lees meer over onze andere kwalificaties

Qalm bezit naast de VCU kwalificatie, het SNA keurmerk. Ook zijn wij lid van branchevereniging NBBU. Zo waarborgen wij kwaliteit, integriteit en veiligheid bij onze werving en selectie, detachering en uitzenden en opleidingstrajecten.

 

Waarmee kunnen wij je helpen?

Vertel het ons! Bel

Zoek je personeel?

vaste medewerkers

tijdelijke medewerkers

opleiden medewerkers

Zoek je werk?

Bekijk alle vacatures >